Tochtpoorten

Winterse kou en ongewenste windstromen kunnen ervoor zorgen dat er veel energie in de vorm van warmte binnen uw bedrijfspand verloren gaat. Dit geldt met name voor grotere logistieke situaties met continue bewegende goederen- en mensenstromen. Zonder doeltreffende maatregelen lopen de energiekosten onnodig hoog op. Ook is het voor uw personeel natuurlijk een stuk fijner om te werken in een tochtvrije omgeving met een aangename temperatuur! Een tochtpoort biedt hierbij dé oplossing.

Voor elke bedrijfssituatie de juiste tochtpoort

Een tochtpoort is een verzamelnaam van diverse oplossingen om bedrijfsruimtes tochtvrij te maken:

  • tochtstroken, ook wel strokengordijnen genoemd
  • pendelpoorten
  • industriegordijnen
  • snelrolpoorten
Duizenden euro’s besparen op energie? Wij berekenen vrijblijvend uw voordeel! Bereken uw voordeel
Duizenden euro’s besparen op energie? Wij berekenen vrijblijvend uw voordeel! Bereken uw voordeel

Voor- en nadelen van tochtpoorten

Alle 4 varianten tochtpoorten hebben voor-en nadelen. Natuurlijk heeft onze voorkeur de snelrolpoort en dat leggen wij graag uit aan de hand van enkele voor- en nadelen van deze tochtpoorten.

Sluitvermogen

Zowel pendelpoorten, industriegordijnen en strokengordijnen zijn niet in staat om een ruimte net zo goed af te sluiten als een snelrolpoort. Zeker wanneer we spreken over tocht zou dit wellicht de belangrijkste reden kunnen zijn om te kiezen voor een snelrolpoort.

Hygiëne

Met name strokengordijnen worden als minder hygiënisch gezien. Dit komt doordat producten of ander passerend verkeer ook daadwerkelijk in aanraking komen deze tochtpoort en hierdoor overdracht van viezigheid en bacteriën plaats kan vinden. Bij de overige tochtpoorten is dit overigens ook niet het geval.

Esthetiek

Industriegordijnen wekken vaak een rommelige indruk doordat ze gekreukt en minder strak worden opgehangen. Dit geldt ook voor (transparante) strokengordijnen, die na enige tijd ook beschadigd en vies worden door gebruik. Pendelpoorten bieden dan al een betere oplossing als tochtpoort, maar kan zeker niet op tegen een snelrolpoort wat esthetiek betreft.

Kosten

De aanschafkosten van deze 4 tochtpoorten zijn zeer uiteenlopend en natuurlijk afhankelijk van de specifieke oplossing. Over het algemeen zal de volgorde in kosten van laag naar hoog als volgt zijn: industriegordijnen, strokengordijnen, pendelpoorten, snelrolpoorten. Echter, het sluitvermogen en de snelheid zorgen voor minimale luchtstromen wat merkbaar is op de energierekening.

Benieuwd naar de beste oplossing? Bel onze specialisten

+31 85 130 39 81
Help mij met mijn keuze

Klantspecifieke poortoplossingen

Verschillende eisen vragen om klantspecifieke poortoplossingen. Wilt u een prijs van één van onze poorten of voor een volledig project? Vraag vrijblijvend een offerte aan.