Snelrolpoorten

De interne logistiek binnen een bedrijf kan een ingewikkelde aangelegenheid zijn, en een snelrolpoort kan werkzaamheden veel efficiënter en effectiever laten verlopen. Snelrolpoorten zijn eigenlijk doeken die op hoge snelheid verticaal een door- of toegang kunnen openen of sluiten. Doordat bepaalde typen poorten een openingssnelheid van maar liefst 2,5 m/s hebben worden luchtverplaatsingen zo veel mogelijk tegengegaan en hoeven uw medewerkers niet lang te gaan staan wachten.

De voordelen van een snelrolpoort

Een snelrolpoort zorgt op nog meer manieren voor comfort bij de mensen op de werkvloer: doordat de poorten flexibel zijn en zelfherstellend kan er zonder letsel en beschadigingen tegenaan gelopen of gereden worden. Door de minimale luchtverplaatsingen zijn snelrolpoorten het toegangsmiddel bij ruimtes die juist warm of koud gehouden moeten worden.

Duizenden euro’s besparen op energie? Wij berekenen vrijblijvend uw voordeel! Bereken uw voordeel
Duizenden euro’s besparen op energie? Wij berekenen vrijblijvend uw voordeel! Bereken uw voordeel

Welke typen doek zijn er mogelijk bij snelrolpoorten?

Het doek van een snelrolpoort zegt veel over de verschillende toepassingen ervan, in het bijzonder over de isolerende kenmerken. Zo zijn voor vriescellen de Dynamicroll Frigo 1 en 2 uitermate geschikt door respectievelijk het doek van 3 cm dik en het dubbele doek waartussen hete lucht geblazen wordt.

Door deze kenmerken in combinatie met speciale functies zoals verwarmde geleiders en de motor, wordt ijsvorming in de vriescel zoveel mogelijk tegengegaan. Voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie en cleanrooms hebben wij snelrolpoorten die perfect een ruimte afsluiten en ook antistatisch zijn. Dat alle doeken welke gebruikt worden in een snelrolpoort van BMP High Speed Doorsvan ijzersterke kwaliteit zijn blijkt wel uit het feit dat een van het lichtste type doek (Pack: 900 gram per m²) ook geschikt is voor buitengebruik en windsnelheden tot 140 km/u aankan!

Benieuwd naar de beste oplossing? Bel onze specialisten

+31 85 130 39 81
Help mij met mijn keuze

Klantspecifieke poortoplossingen

Verschillende eisen vragen om klantspecifieke poortoplossingen. Wilt u een prijs van één van onze poorten of voor een volledig project? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Een snellooppoort wordt ook wel snelrolpoortof industriepoort genoemd.