In dit blog delen we twee praktische onderwerpen: bij het eerste brengen we onze veilige ledlampen en ledstrips onder de aandacht. Ze zijn speciaal bedoeld voor snelroldeuren en verhogen de veiligheid vanaf het moment dat je deze aanbrengt. Het tweede onderwerp gaat over onze nieuwe handleiding voor de Dynamicroll.

BMP led deurbeveilging kleur

Ledstrips en ledlampen op snelroldeuren verhogen veiligheid

Er zijn zo van die accessoires die een werkplek in een handomdraai veiliger maken. De ledstrips en ledlampen voor snelroldeuren zijn daar een mooi voorbeeld van. Het proces wordt veiliger doordat er duidelijke rode en groene kleursignalen aangegeven worden voor voetgangers en chauffeurs. Deze lampen, die overigens erg voordelig in aanschaf zijn, zijn in drie opties verkrijgbaar:

  • Optie 1: dit is een ledlamp van ongeveer 10 × 10 cm groot met een duidelijke aftelling en een rood en groen licht. Wanneer de deur open is en deze gaat sluiten, dan kun je via de afteller duidelijk zien dat de deur binnen enkele seconden naar beneden gaat komen. De automatische sluittijd is instelbaar. Deze lamp is vooral bestemd voor voetgangersverkeer.
  • Optie 2: dit is een slagknop waarmee je de deur kunt openen. Wanneer de deur open is, is de slagknop groen en wanneer de deur naar beneden komt wordt deze knop rood. Deze nieuwe optie is ook vooral bestemd voor voetgangers. Uiteraard zijn optie 1 en optie 2 prima met elkaar te combineren voor een optimaal veilig resultaat.
  • Optie 3: deze optie biedt ledstrips van 1 meter lang en 1 centimeter breed, die bedoeld zijn om twee per kant op te hangen, dus aan de binnenzijde en aan de buitenzijde van de deur. Als de deur opengaat worden de ledstrips groen en wanneer de deur bijna naar beneden gaat, gaan ze rood knipperen. De ledverlichting is richtingsgevoelig in te stellen. Wanneer er bijvoorbeeld een heftruck van buiten aan komt rijden, dan blijft de verlichting aan de buitenkant groen, en wordt de ledstrip aan de binnenzijde rood omdat er een voertuig aan komt. Veilig dus voor de mensen aan de binnenzijde van de deur. Deze strips zijn ook van veraf al zichtbaar, waardoor ze uitermate geschikt zijn op plaatsen waar veel verkeer is. Wel belangrijk om op te merken: wanneer het buiten erg licht is, dan adviseren wij om een stukje zwart zetwerk onder de ledverlichting aan te brengen. Op die manier weet je zeker dat de verlichting ook bij helder daglicht goed uitkomt.

Alle drie de typen verlichting zijn via onze configurator eenvoudig met de deur van jouw keuze mee te bestellen. Je vindt deze verlichting onder het kopje veiligheid, bij de extra veiligheidsopties en bij bedieningen.

Nieuwe handleiding voor al onze deurtypen

Zoals we in ons vorige blog al geschreven hebben, is het voorjaar voor ons vaak een tijd om de puntjes op de i zetten. Zo hebben we onlangs voor al onze verschillende typen deuren nieuwe handleidingen geschreven. Deze beschrijvingen zijn niet alleen uitgebreider, er is ook meer focus gelegd op de mechanische installatie van de deur en dat voor álle deuren uit ons assortiment. Vanaf vandaag is de nieuwe handleiding van de Dynamicroll te downloaden via deze rechtstreekse inloglink naar onze technische documentatie. De handleidingen van de andere deuren volgen binnenkort!

Nu alvast benieuwd? Bel of e-mail onze specialisten.

+31 (0)85 130 39 81
Help mij met mijn keuze