Het aantal aanvragen voor de Megapack deur neemt toe. En dat is niet zo gek, want het is een vouwdeur die extreem groot uitgevoerd kan worden: namelijk tot een breedte van 35 meter en zo’n 20 meter hoog. De deur wordt veelal toegepast in specifieke industrieën: denk aan scheepswerven, jachtbouwers en de staalindustrie. Het is een deur met twee doeken, dat bijna als een wand fungeert. Tussen de doeken bevindt zich een krachtig frame dat op elkaar stapelt wanneer je de deur opent. De dikte en materialisatie van dit frame is afhankelijk van de windklasse waarin we de deur mogen uitvoeren. Je ziet deze deur vooral terug in buitengevels, specifiek in grote openingen op plaatsen waar veel winddruk is.

megapack

Bijzonder product, speciale maatvoering

Je kunt je voorstellen dat dit een deur is die we niet élke dag leveren. Het is een bijzonder product met een speciale maatvoering. Niet voor niets ligt aan elke uitgeleverde deur een projectmatig engineeringstraject ten grondslag. Tegen meerprijs wordt een onafhankelijk engineeringsrapport samengesteld, bijvoorbeeld ter onderbouwing van de windkracht die de deur geacht wordt aan te kunnen. Dit heeft namelijk invloed op hoe het frame uitgewerkt moet worden en op wat de kracht van de aandrijflijn moet zijn. Kortom: dit is maatwerk.

Weinig onderhoud, veel ruimtebesparing

Dit type deur kenmerkt zich door een relatief laag servicegehalte, want de deur heeft weinig onderhoud nodig. In sommige gevallen gaat een dergelijke deur maar ééns per week of soms zelfs per maand open. Bijvoorbeeld omdat een nieuw gebouwd schip de bouwplaats verlaat. Of omdat een gigantische staalconstructie uit de productiehal wordt getransporteerd.

Van onze dealers horen we niet anders terug dan dat de ervaringen goed zijn. Men ervaart de deur als heel betrouwbaar, waardeert de veilige werking en vanzelfsprekend de windbestendigheid. Ook de ruimtebesparing komt voor in de top 3 van meest gewaardeerde elementen aan deze deur: waar voorheen enorme schuifwanden als oplossing werden gebruikt, die veel zijruimte nodig hadden, werkt dat met de Mega Pack deur stukken beter. Het opstapelbare frame bespaart veel ruimte, doordat het naar boven toe opent in plaats van opzij.

Verkrijgbaar in 3 opties

De deur is verkrijgbaar in 3 opties:

  • Niet zelfdragend.
  • Met een zelfdragende constructie voor de bovenligger en het doek.
  • Als volledig zelfdragende constructie voor de complete deur. In dit laatste geval bedoelen we zowel de verticale als de horizontale constructie.

Verder is het pvc-doek in 17 standaardkleuren te verkrijgen, tot en met windklasse 5. Kortom, dit is een specialistisch product voor een nichemarkt.

Support van A tot Z

Tot slot is het voor onze dealers nog goed om te weten dat wij graag support geven aan dealers daar waar nodig. We kunnen assisteren op de locatie tijdens de verschillende fasen van het proces. Geef maar aan welke hulp je verwacht en wij zijn er voor je.

Nu alvast benieuwd? Bel of e-mail onze specialisten.

+31 (0)85 130 39 81
Help mij met mijn keuze